Комунальне підприємство “Черкаситеплокомуненерго” планує розпочати подачу опалення для населення. У зв’язку з цим черкащан вже попередили, що перший час скарги на якість послуги не прийматимуться.

Про це комунальники повідомили на сторінці установи у Facebook. Вони наголосили, що скарги не прийматимуть тимчасово – протягом трьох днів.

“З 24 жовтня, згідно з рішенням виконавчого комітету Черкаської міської ради, КПТМ “Черкаситеплокомуненерго” розпочинає подачу теплоносія населенню. Запуск опалення триватиме протягом трьох діб, тож тепло не з’явиться одразу й у всіх абонентів підприємства. Крім того, в цей період можливі перебої гарячого водопостачання”, – попередили у “Черкаситеплокомуненерго”.

З огляду на це підприємство не прийматиме скарг на якість надання опалення протягом трьох днів: 24, 25 та 26 жовтня. У цей час містяни порадили звертатися до аварійно-диспетчерської служби “Черкаситеплокомуненерго” тільки щодо аварійних ситуацій та можливих витоків – про це можна повідомити за номером:

  • +380 800 50 52 00.

Задля підключення до міської системи опалення керівників ОСББ та управителів багатоквартирних будинків закликали забезпечити подачу теплоносія на будинок і не застосовувати протягом обмеження теплопостачання у період 24-26 жовтня. Це необхідно зробити, оскільки має бути відкрита циркуляція теплоносія у внутрішньобудинковій системі.

“З наступного тижня на підприємстві знову прийматимуть скарги щодо якості ненадання послуги”, – попередили у комунальній службі.

Опалювальний сезон 2024-2025 років в Україні формально стартував з 14-16 жовтня. Однак конкретні рішення про те, коли дадуть опалення у квартири українців, ухвалює місцева влада, ґрунтуючись на погодних умовах. Так, батареї до багатоквартирних будинків увімкнуть, коли середньодобова температура повітря протягом трьох днів тримається на рівні 8 градусів Цельсія і нижче.

Остаточні тарифи на опалення в Україні для кожного регіону також формують окремо – залежно від постачальника та наявності у домогосподарствах лічильників. Передбачається, що цієї зими ціни залишаться колишньому рівні, адже на підвищення цін накладено мораторію.

Як вже повідомляв OBOZ.UA, у першу чергу до тепла підключаються об’єкти соціальної інфраструктури – насамперед лікарні, школи, садочки. Наразі усі 9 енергоблоків українських АЕС працюють – покриваючи таким чином основні потреби у генерації

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *