В адміністрації американського президента Джо Байдена заявили, що Північна Корея у жовтні відправила у Росію 3 тисячі своїх військових. Якщо вони воюватимуть у складі російської окупаційної армії проти України, то стануть законними цілями для ЗСУ.

Про це сказав радник Білого дому з питань комунікацій Джон Кірбі на брифінгу в середу, 23 жовтня. За його словами, військові КНДР перебувають на сході РФ, де проходять військові навчання.

“За нашими оцінками, від початку до середини жовтня Північна Корея відправила щонайменше 3 тисячі солдатів на схід Росії. Вони прямували з порту Вонсан у Північній Кореї до російського Владивостока, а потім вирушили на численні військові полігони на сході РФ, де зараз проходять навчання”, – сказав Кірбі.

Станом на зараз, наголосив представник адміністрації глави Штатів, не відомо, що вони робитимуть далі у РФ і чи воюватимуть в Україні. Це, як зазначив Кірбі, “дуже тривожна ймовірність”.

США, за його словами, консультуються щодо цього з Україною, а також з іншими союзниками.

Такий крок Росії свідчить про слабкість, а не силу з боку Кремля та демонструє “безпрецедентний рівень прямої військової співпраці між РФ і КНДР, яка порушує численні резолюції Ради Безпеки ООН”.

“Якщо вони (військові КНДР. – Ред.) все-таки вирушать воювати проти України, то це справедлива ціль. Вони будуть легітимною ціллю, і українські військові захищатимуться від північнокорейських солдатів так само, як захищаються від російських. Тож імовірність того, що будуть мертві й поранені північнокорейські солдати внаслідок війни в Україні, є абсолютно реальною”, – додав Кірбі.

Раніше стало відомо, що розвідка Південної Кореї встановила, що з КНДР у Росію прибули 12 тисяч військових. Серед них – і підрозділи сил спеціальних операцій. А глава Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов заявив, що 11 тисяч піхотинців КНДР навчаються на сході Росії, щоб воювати проти України. Через кілька тижнів вони посилять підрозділи російської окупаційної армії.

У НАТО також підтвердили, що КНДР відправила у РФ своїх військових. В Альянсі заявили, що мають докази.

Як повідомляв OBOZ.UA, глава Пентагону Ллойд Остін теж заявив, що США мають докази перебування північнокорейських військових у Росії. Водночас він зазначив, що нині не відомо, що саме солдати КНДР там робитимуть.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *