Військово-повітряні сили Туреччини у ніч на 24 жовтня завдали ударів по об’єктах Робітничої партії Курдистану у північному Іраку та північній Сирії. Зазначена партія вважається в Анкарі терористичною й відповідальною за напад біля авіакосмічної компанії TUSAŞ.

Про відповідь на теракт в Анкарі повідомило Національне міністерство оборони Туреччини. За їх ствердженням, “в підсумку повітряної операції знищено 32 об’єкти і нейтралізовано багато терористів”.

У свою чергу користувачі з Сирії та Іраку оприлюднюють відео “повітряної операції” та її наслідків.

“З метою припинення терористичних нападів на наш народ і сили безпеки шляхом нейтралізації РПК та інших терористичних елементів, а також для забезпечення безпеки наших кордонів,; відповідно до нашого права на самооборону, що випливає зі статті 51 Статуту ООН, були здійснені повітряні удари по терористичних цілях на півночі Іраку та півночі Сирії. Загалом 32 терористичні цілі були успішно знищені”, – зазначає міноборони Туреччини.

Військові додали, що було вжито всіх заходів обережності, щоб “не завдати шкоди невинному цивільному населенню”.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Анкарі 23 жовтня прогримів вибух біля входу на територію авіакосмічної компанії TUSAŞ. Також на місці відбулась стрілянина. В МВС країни одразу заявили, що це теракт. Через напад загинуло 5 людей і 22 було поранено.

Двох нападників, у тому числі жінку, “знешкодили” на місці.

Міністр закордонних справ України Андрій Сибіга висловив співчуття постраждалим у результаті терористичного акту в столиці Туреччини.

“Я глибоко засмучений тим, що така трагедія сталася сьогодні в нашій дружній Туреччині, яку я мав честь відвідати буквально вчора. Немає виправдання тероризму. Висловлюю почуття солідарності нашим турецьким друзям і висловлюю співчуття постраждалим”, – зазначивв Сибіга.

Компанія TUSAŞ, на яку було вчинено напад, виробляє, зокрема, безпілотники, службові гелікоптери та модифікує винищувачі F-16. Також виробляють космічні супутники.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *