Російський диктатор Володимир Путін зібрався до Монголії, яка ратифікувала Римський статут Міжнародного кримінального суду. Цим своїм візитом він хоче принизити МКС, адже знає, що, попри виданий ордер, його в цій країні, скоріше за все, не заарештують.

Своєю поїздкою Путін може створити прецедент, адже він відвідає Монголію й повернеться до Москви, після чого всі про це говоритимуть. Таку думку в ефірі “Еспресо” висловив відомий український журналіст та публіцист Віталій Портников.

“Всі будуть говорити про це. Монголія запросила Путіна й нічого не сталось. Ось у чому історія. Це прецедент і після цього інші країни, які підписали Римський статут й ратифікували його, можливо, зможуть спокійно запрошувати Путіна і не тільки його. Це просто неймовірна історія”, – сказав він.

Портников зазначив, що глава РФ завжди намагається провокувати протистояння демократії та диктатур. Монголія ж є демократичною країною, нагадав він.

“Це країна, в якій неодноразово змінювалась влада й були повстання. Втім, її влада підтримує Росію й Китай. Виявляється, можна бути умовною демократичною країною й співпрацювати з диктатурами. От так і розділяється світ й створюється війна світів. Путін же є одним з активних гравців, який цю війну провокує”, – додав журналіст.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Російський диктатор Володимир Путін має намір 3 вересня відвідати Монголію з офіційним візитом з нагоди 85-ї річниці перемоги радянських і монгольських військ над армією Японії біля річки Халхін-Гол.

– Цей візит відбудеться без загрози арешту кремлівського диктатора, незважаючи на ордер від Міжнародного кримінального суду, заявили ЗМІ. Офіційний Улан-Батор запевнив Москву, що затримувати т.зв. президента РФ не буде.

– Міністерство закордонних справ України закликало Монголію виконати свої зобов’язання за Римським статутом Міжнародного кримінального суду та заарештувати російського диктатора Володимира Путіна, коли той прибуде до країни з візитом.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *