Наразі обсяг допомоги Україні складає лише 1% ВВП Європи. Тож, якщо припустити припинення допомоги українським захисникам з боку Сполучених Штатів, для ЄС “не стане проблемою подвоїти” свій обсяг допомоги.

Про це під час щорічної зустрічі Ялтинської європейської стратегії заявив міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський. Він підкреслив, що це “стане моментом істини для Європи”.

З питанням щодо допомоги ведуча зустрічі звернулась до пана Сікорськиого ,як до представника країни, що буде головувати в ЄС. У відповідь він нагадав, скільки раз Росія проявляла агресію до Польщі.

“Польща мала з Росією десь шість війн. І в жодній з них ми не мали такої підтримки, яку має Україна на сьогоднішній день. Дуже добре, що сьогодні Європа визнає необхідність цієї підтримки”, – зазначив очільник МЗС Польщі.

За його визначенням, російський диктатор сподівався, що Європа “буде абсолютно розділеною” по відношенню до російської агресії в Україні.

“Але ми не такі дегенерати, як він сподівався”, – сказав польський міністр.

Він припустив можливість припинення підтримки України з боку Сполучених Штатів через неоднозначні політичні моменти.

“Але і в такому випадку не все втрачено. Адже обсяг допомоги України складає лише 1% ВВП Європи. Для нас не є проблемою подвоїти суму підтримки України”, – сказав Сікорський.

Він додав, що “момент істини” для ЄС, окрім безпосередньо допомоги Україні. у тому, що в Європі є “неоднакове сприйняття безпеки різними країнами”.

Сікорський уточнив, що мова виключно про угорського прем’єра “Віктора Орбана, який все ще йде в проросійському руслі”.

Як повідомляв OBOZ.UA, американський лідер Джо Байден звернувся до Конгресу США. Він попросив продовжити термін президентських повноважень на допомогу Україні у розмірі 5,8 млрд доларів.

Раніше цього місяця держсекретар Ентоні Блінкен оголосив про надання Україні військової допомоги в розмірі 250 мільйонів доларів – надання ракет протиповітряної оборони та підтримки, боєприпасів для ракетних систем і артилерії, протитанкової зброї, бойових машин піхоти Bradley та іншої бронетехніки.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *