Росія вивела у море свої кораблі, серед яких – носії ракет “Калібр”, що можуть бути споряджені понад пів сотнею ракет. У Чорному морі станом на 6 годину ранку 15 вересня фіксуються сім ракетоносіїв з загальним залпом до 48 ракет.

Ще два носії “Калібрів” помічені у Середземному морі, загальний залп до 8 ракет. Про це повідомили у Військово-морських силах Збройних сил України.

Так, у Чорному морі наразі фіксується 16 російських військових кораблів. Сім з них є носіями крилатих ракет “Калібр”, загальний залп може складати до 48 ракет.

В Азовське море цього дня свої судна Росія не виводила.

Натомість у Середземному морі присутні п’ять ворожих кораблів, зокрема два носії крилатих ракет з загальним залпом до восьми “Калібрів”.

Також у ВМС повідомили, що за добу в інтересах РФпрохід Керченською протокою здійснили:

  • до Чорного моря – 8 суден, з них 6 продовжили рух у напрямку протоки Босфор;
  • до Азовського моря – 12 суден, з них 4 рухались з протоки Босфор.

“РФ продовжує порушувати Міжнародну конвенцію з охорони людського життя на морі 1974 р. (SOLAS), вимикаючи системи автоматичної ідентифікації”, – додали у Військово-морських силах.

Нагадаємо, раніше стало відомо, що СБУ викрила український холдинг, який будував у Росії завод для військових кораблів.  За даними слідства, топменеджмент холдингу “залучений одразу до кількох російських урядових програм”, зокрема, будують чотири лінії московського метрополітену та реконструюють “Центр судноремонту “Звездочка”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *