На російському арсеналі “Тихорецьк”, атакованому Силами оборони України, триває пожежа. Це підтверджують супутникові знімки.

На знімках із супутника Sentinel-2 за 21 вересня, які доступні на платформі EO Browser, видно наслідки нічної атаки на арсенал біля селища Кам’яний Тихорецького району. Зокрема, там триває пожежа.

Також видно, що пожежа продовжується і в районі військового аеродрому Тихорецька, який знаходиться неподалік складів. Зазначимо, на відкритих картах ці склади позначені як військова частина №57229-41. Відомо, що арсенали належать до центру матеріально-технічного забезпечення Південного військового округу РФ.

Згідно з дослідженням вашингтонського Центру стратегічних та міжнародних досліджень (CSIS), цей склад також називають 719-ю базою артилерійських боєприпасів. Згідно з доповіддю аналітиків, у жовтні 2023 року Білий дім підтвердив, що саме ця база є основною для зберігання північнокорейських боєприпасів.

Удар по арсеналу в Тихорецьку

У ніч проти 21 вересня в районі однієї з військових частин пролунали вибухи. Пізніше губернатор Краснодарського краю повідомив про детонацію вибухонебезпечних предметів внаслідок пожежі.

Зазначимо, сьогодні Генеральний штаб ЗСУ підтвердив удар по арсеналу в Тихорецьку. За його даними, там зберігалося понад 2 000 тонн боєприпасів, у тому числі з Північної Кореї. Згідно з повідомленням, цей склад входить до трійки ключових баз забезпечення російських військ. Також атаковано радіолокаційну станцію “Подлет”.

Крім того, СБУ атакувала базу біля населеного пункту Октябрський у Тверській області, неподалік Торопця, де склади вибухали раніше цього тижня. Як повідомили джерела РБК-Україна, там зберігалося артилерійське та ракетне озброєння для комплексів “Іскандер” та “Точка-У”.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *