Заступниці прокурора Запорізької області Наталії Максименко, яку викрили на триманні хабаря в $40 тис. (понад 1,6 млн грн), оголосили про підозру. Їй може загрожувати до 12 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Про це повідомили в Національному антикорупційному бюро України (НАБУ). “Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу“, – йдеться в повідомленні.

Як уточнили у Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі (САП), слідство триває. Правоохоронці встановлюють інших осіб, які могли бути причетними до скоєння злочину.

За даними слідства, чиновниця просила $40 тис. за низку “послуг”, пов’язаних із кримінальним провадженням. Зокрема, за зміну підслідності, скасування арешту майна та непритягнення особи до кримінальної відповідальності. Підозрювану зловили на гарячому під час отримання грошей.

Ім’я фігурантки справи офіційно не розкривається, проте йдеться, ймовірно, саме про Наталію Максименко – її ім’я називав, зокрема, журналіст Олег Новіков. Цю інформацію побічно підтверджує використання жіночого роду в повідомленнях НАБУ та САП про це розслідування, оскільки Максименко є єдиною жінкою, яка обіймає зазначену посаду в Запорізькій облпрокуратурі.

Фігурантку підозрюють у правопорушенні, передбаченому ч. 4 ст. 368 КК України. Це “прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовцем”.

У частині 4 йдеться про неправомірну вигоду в особливо великому розмірі та/або вчиненні правопорушення посадовою особою, яка займає особливо відповідальне становище. Санкція передбачає позбавлення волі на строк від 8 до 12 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Інформація про те, що заступницю головного прокурора Запоріжжя викрили у хабарництві, з’явилася напередодні, 23 вересня. “При отриманні всієї суми хабаря її викрили на гарячому”, – заявляли в НАБУ.

Як повідомляв OBOZ.UA, також 23 вересня ВАКС заочно взяв під варту народного депутата Андрія Одарченка, підозрюваного у хабарництві. Також у дохід держави стягнули 15 млн грн, які політик вніс як заставу.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *