На річці Дріна на кордоні між Боснією та Герцеговиною й Сербією вранці 22 серпня потонув човен із мігрантами. Станом на 23 серпня підтверджено загибель 11 осіб, у тому числі дев’ятимісячного малюка.

Живими до берега дісталися 18 людей (зокрема троє дітей). У п’ятницю, 23 серпня, пошуки тіл тривали, повідомила балканська служба “Радіо Свобода“.

Директор Служби цивільного захисту Сербської Республіки Борис Трнініч уточнив, що човен перекинувся неподалік населеного пункту Тегара в муніципалітеті Братунац.

Мігранти намагалися незаконно перетнути кордон із Сербії в Боснію. Більшість були вихідцями з Марокко.

“Ми перебуваємо на воді, починаємо пошуки з того місця, де сталася аварія, і знову прочісуємо русло річки, сподіваючись знайти інших [жертв]”, – сказав командир місцевого пожежно-рятувального загону Златан Шимич. Рятувальники станом на п’ятницю не знали, скільки саме людей перебували на плавзасобі.

Тим, хто вижив, передали гумдопомогу й тимчасово розмістили в приймальному центрі в Сараєво. Їх планують відправити назад до Сербії.

Дітей, батьки яких потонули, відправили до центру в Белграді. За словами міністра внутрішніх справ Сербії Івіці Дачича, дев’ятимісячна дівчинка, яка загинула, потонула разом зі своєю мамою. Спочатку було виявлено тіло жінки, потім – немовляти.

Боснійська поліція заявила, що намагається викрити й затримати контрабандистів, відповідальних за трагедію.

Як повідомляв OBOZ.UA, 21 серпня в Індії стався вибух на заводі з виробництва фармацевтичних препаратів компанії Escientia. Загинули 14 осіб, ще 18 отримали поранення.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *