У разі отримання Україною дозволу на використання західного ракетного озброєння для ударів по території РФ, окупанти будуть змушені перекинути системи ППО та РЕБ для захисту тилових районів. Це у свою чергу дозволить українським військовим завдавати ефективніших ударів по агресору поблизу лінії фронту.

Насамперед росіяни намагатимуться захистити воєнізовані об’єкти у тилу. Про це йдеться у аналітиці Інституту вивчення війни.

Українська кампанія з ударів безпілотників проти Росії продемонструвала, що багато тилових районів у РФ мають слабку протиповітряну оборону або взагалі її не мають. Російським військам, ймовірно, доведеться передислокувати засоби ППО та РЕБ з усієї Росії, а також з лінії фронту в Україні, щоб створити необхідне покриття захисту для тилових районів у межах досяжності поставленої Заходом зброї.

За такої перестановки російської ППО можливості авіаційних операцій України вздовж лінії фронту можуть стати набагато ефективнішими. Зняття обмежень дозволило б Україні почати завдавати ударів по значних російських військових цілях, а також негайно змусило б диктатора Володимира Путіна та російське військове командування ухвалити рішення про розподіл обмежених засобів ППО та РЕБ та конфігурацію військової логістики та систем підтримки на театрі воєнних дій та в глибокому тилу.

Нагадаємо, на території Росії розташовано не менше 250 військових та воєнізованих об’єктів, які можуть вразити ракети ATACMS. Проте США обмежують використання цих ракет для ударів по об’єктах у Росії, дозволяючи застосовувати лише комплекси HIMARS.

Раніше повідомлялося, що воїни Головного управління розвідки 24 серпня провели чергову вдалу операцію щодо “демілітаризації” Росії на її власній території. Вони знищили польовий склад БК росіян у районі міста Острогозьк Воронезької області.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *