У Південній Кореї на виставці KADEX 2024 продемонстрували PapyDrone-800 – картонний дрон-камікадзе. Його розробником є стартап Peach, цей БПЛА зроблений за схемою літаюче крило.

Він розрахований на максимальну швидкість до 100 км/год, має дальність польоту до 50 км (або 20 хвилин польоту) та систему зв’язку із дальністю до 20 км. Про це пише український військовий портал Defence Express.

Там зазначили, що корейський PapyDrone-800 виглядає навіть простішим та дешевшим за австралійський Sypaq Corvo PPDS, який також збирається з картону.

Внутрішній об’єм фюзеляжу корейського дрона дозволяє нести бойову частину, також він може бути використаний для розвідки.

“Але враховуючи його технічні особливості, то саме роль дрона-камікадзе для нього цілком може бути більш ефективною. Хоча слід зазначити, що загальна злітна вага становить лише 1 кг, тобто бойова частина навряд може мати вагу більше 0,5 кг, а це вага ручної гранати”, – зазначається в статті.

Для PapyDrone-800 задекларовано використання до швидкості вітру у 10 м/с, що є стандартним “цивільним” обмеженням. Щодо захисту від вологи, то використаний картон має захист на рівні IPX3 – розробники показували можливість польоту БПЛА у дощ.

У Peach також є розробка із більшим за розміром PapyDrone-1800. Параметри цього дрона наразі не розкриті, але його корисне навантаження, вочевидь, більше. Його концептуальна ідея є аналогічною – використання максимально дешевих компонентів.

Як повідомляв OBOZ.UA, українські військові показали вражаюче відео “розпакування” російського дрона, який нещодавно приземлився на наших позиціях. Цей “аналоговнєт”, зібраний із деталей, які можна знайти в гаражі, просто впав біля входу в бліндаж.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *