У Закопаному, яке називають зимовою столицею Польщі, двоє оленів влаштували рідкісну сутичку, чим здивували місцевих жителів і туристів. У парках міста доволі багато цих тварин, але вражаюча бійка оленів відбулася у самому центрі Закопаного, на вулиці Ягеллонській.

Як зазначають у місцевих пабліках, подія повністю зупинила рух на вулиці і привернула увагу багатьох людей. Ніхто не залишився байдужим до такого видовища.

Олені у Закопаному, звичайно, не живуть, а просто іноді приходять до міста. Тож це дикі тварини, хоча більшість з них не боїться ані людей, ані їхніх машин.

Природознавці пояснюють, що зараз триває період реву оленів, коли самці змагаються за самок. І такі інциденти, хоч і виглядають ефектно, небезпечні для тварин.

У парках Закопаного часто гуляють стада оленів і ланей з дитинчатами, що стало звичайним явищем для місцевих жителів. Однак для туристів це може бути не тільки привабливою, але й небезпечною ситуацією. Туристи часто намагаються наблизитися до тварин, годувати їх і фотографувати.

“Але тварини можуть раптово злякатися і стати агресивними, що може призвести до травм. Олень, який панікує, може вибігти на проїжджу частину і спричинити аварію. Безрозсудні вчинки, такі як наближення дітей до диких тварин, можуть закінчитися плачевно і навіть мати правові наслідки для батьків”, – зауважують фахівці Татранського національного парку.

Цікаво також, що до годування дикі тварини швидко звикають і втрачають природний страх перед людьми. “Це може призвести до агресивної поведінки і вимоги їжі від людей”, – додають природознавці.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Чорнобильській зоні відчуження проживають благородні олені, які дуже добре почуваються на території, яку залишили люди. Цією твариною завжди захоплюються – її красою та грацією, проте вночі вони можуть викликати страх через свої роги, які насправді є небезпечною зброєю.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *