Наразі в пріоритеті залишається вся Україна. Однак, ймовірно, Сумська область буде захищена наступними отриманими системами ППО.

“Що стосується ППО. Ми тут, бо, як я і сказав, сьогодні вся Україна пріоритет, але ми розуміємо, що таке наші “червоні зони”, які зазнають найбільшого болю через застосування різної повітряної зброї проти мирного населення. Сумська область в цьому списку…”, – наголосив глава держави.

Зеленський пояснив, що партнери, які надають системи ППО, не займаються тією чи іншою областю. Спочатку Україна разом з партнерами займається тими чи іншими системами, а далі оборонні системи ставляють там де більше застосовується зброї, адже там треба додатковий захист.

“Зрозуміло, що вони (росіяни – ред.) хочуть зробити буферну зону Сумській області, використовуючи КАБИ, щоб люди виїжджали з територій, щоб потім окупувати території. Працюємо з партнерами, щоб збільшити кількість систем. Найближчі системи, які будуть надходити, я думаю, ми зможемо посилити ППО Сумської області”, – підсумував Зеленський.

Зазначимо, що вже тривалий час російські військові активно обстрілюють Сумську область. Для цього окупанти використовують різні типи озброєння, а також дрони та КАБи.

Сьогодні президент відвідав Сумську область. Там він зустрівся з українськими воїнами, які беруть участь у Курській операції, а також провів засідання Ставки верховного головнокомандувача.

Нагадаємо, що сьогодні у Сумській області вибухотехніки знешкодили 250-кілограмову російську авіабомбу ФАБ-250 і бойову частину збитого ударного безпілотника “Герань-2”.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *