Армія оборони Ізраїлю пізно ввечері 5 жовтня знов закликала цивільних залишити територію, що оточує три об’єкти терористичного угруповання “Хезболли” в південному передмісті Бейрута. Після цього по зазначеному району Лівана були нанесени авіаудари.

Як повідомляють журналісти з місця, інтенсивні удари авіації ЦАХАЛ прийшлись по кварталу шиїтів Дахія в Бейруті. Будівлі “Хезболли” “фактично зноситься будинок за будинком”, кажуть очевидці.

За інформацією CNN, ізраїльські військові підтвердили, що завдали серії точкових ударів у районі столиці Лівану Бейруту вночі. У ЦАХАЛ заявили, що їхньою ціллю були склади зброї та інші об’єкти інфраструктури “Хезболли”. Представник Армії оборони Ізраїлю віддав нові накази про евакуацію мешканців кількох районів перед ударами по цілям, що належать до угрупування бойовиків.

Кореспонденти CNN розповіли, що нічні удари були одними з найтриваліших та найінтенсивніших у південних передмістях Бейрута з початку війни. Спочатку прогриміли поодинокі вибухи, за якими пішли спалахи вдалині. Принаймні два удари спровокували детонацію.

Що цікаво: на кількох відео з Бейруту можна чути, як сміються жителі міста, спостерігаючи за бомбардуванням “Хезболли”. Це лише підтверджує, що шиїти у Лівані не складають переважну більшість.

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що “продовжують кампанію зі знищення “Хезболли” в Лівані. Останні удари, які можна побачити на цих відео, “націлені на командні центри, сховища зброї, тунелі тощо”, зауважують в ЦАХАЛ.

За офіційним повідомленням Армії оборони Ізраїлю, з початку наземних операцій у Лівані ЦАХАЛ знищив щонайменше 440 оперативників-терористів “Хезболли”.

Очільник штабу ЦАХАЛ, генерал-лейтенант Герці Галеві заявив, що Ізраїль “повинен и буде продовжувати чинити тиск на “Хезболлу” без полегшення і без можливості для перепочинку”.

Також в ЦАХАЛ заявили, що удари були “точними, бо базувалися на даних розвідки”.

Як повідомляв OBOZ.UA, посадовці в Ізраїлї підкреслили, що операції на півдні Лівану будуть розширюватися, якщо виникне така необхідність. Але зараз, як і раніше, Ізраїль має намір завершити їх якнайшвидше, навіть протягом декількох тижнів.

Нагадаємо, що Армія оборони Ізраїлю у ніч проти 3 жовтня завдала масованого удару по південному передмістю Бейрута в Лівані. Удар було спрямовано на підземний бункер “Хезболли”.

Під час зазначеного удару був ліквідований новий лідер бойовиків Хашим Сафі ад-Дін. Варто додати, що він встиг побути ватажком терористів лише 48 годин.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *