У матері депутата Київської міської ради від партії “УДАР Віталія Кличка” Ігоря Опадчого конфіскують позашляховик Range Rover.

Про це повідомила “Українська правда“.

7 жовтня Київська міська прокуратура повідомила, що матір депутата за допомогою його помічника-консультанта у 2022 році придбала у юридичної особи Range Rover Sport 2020 року випуску за 65 тис. грн.

При цьому, у декларації за 2023 рік депутат зазначив користування машиною, вказавши її вартість у понад 2,3 млн грн.

Дослідивши матеріали справи, суд визнав придбання автомобіля за значно заниженою ціною подарунком близькій особі депутата, що заборонено законом “Про запобігання корупції”, повідомила прокуратура.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Балерина на мільярд і родичі-підрядники: журналісти випустили другу серію розслідування про директора Київського метрополітену

Шевченківський районний суд міста Києва визнав депутата винним у вчиненні адмінпорушення і наклав на нього штраф у розмірі 2 550 грн із конфіскацією подарунка – Range Rover Sport.

Київський апеляційний суд залишив у силі рішення суду першої інстанції.

Опадчий заявив, що рішення оскаржуватимуть у Європейському суді з прав людини.

За словами депутата, його мати була орендарем згаданого авто. Ним також користувалась дружина депутата. У лютому 2022 року дружина потрапила в ДТП на цьому авто. Після цього компанія-власник машини запропонувала орендарю купити “залишки від авто” за 65 тисяч гривень. І відповідно його мати у 2022 році купила ці “залишки від авто після ДТП, фактично це кузов і двигун”. Упродовж того ж 2022 року цей автомобіль відремонтували, пише УП.

Опадчий сказав, що після цього мати і на нього, і на його дружину виписала доручення на користування машиною, “оскільки могла бути необхідність користування цим авто, чи необхідність перетинати кордон”. Депутат сказав, що машиною “користувались лише мати і дружина”.

УП повідомляє, що депутат показав їм консультаційний висновок від спеціаліста в оцінці майна, де мінімальна вартість пошкодженого авто вказана на рівні 58,9 тис. грн.

“Готуємо скаргу у ЄСПЛ, бо лише зараз отримали рішення суду і побачили, що у ньому”, – заявив депутат.

Джерело: Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *