В Україні не заплановано відключення світла 8 жовтня. Однак енергетики закликають жителів країни споживати ресурс розумно – зокрема, використовувати потужні прилади лише в період найпродуктивнішої роботи сонячних електростанцій (СЕС).

Про це повідомили в “Укренерго”. Там наголосили: йдеться про часовий проміжок із 10:00 до 16:00.

“У вівторок заходи обмеження споживання не плануються. Будь ласка, користуйтесь потужними електроприладами у період найпродуктивнішої роботи СЕС – з 10:00 до 16:00”, – йдеться у повідомленні.

Загалом же обленерго найчастіше просто оновлюють графіки щодня або навіть протягом дня. Стежити за такими оновленнями потрібно на офіційних ресурсах самих обленерго:

Які прилади “їдять” найбільше електроенергії

Раніше ж на Урядовому порталі розповіли, що найбільше електрики “їдять” кондиціонер, бойлер та обігрівачі – 2-3 кВт*год. Далі йдуть:

  • пральна машина – 2-2,5 кВт*год;
  • мікрохвильова піч, електрочайник – 1,5-2 кВт*год;
  • фен, праска, пилосос – 0,5-1,5 кВт*год;
  • комп’ютер – 0,4-0,8 кВт*год;
  • холодильник – 0,3-0,6 кВт*год;
  • телевізор – 0,1-0,4 кВт*год.

“Наприклад, спочатку розігрійте їжу в мікрохвильовці, потім увімкніть праску. Перенесіть за можливості прання на денні або нічні години доби. Не використовуйте кондиціонери та бойлери на нагрівання у години пік уранці та ввечері”, – зазначили в уряді.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас Україна зможе отримувати в аварійному порядку електроенергію зі Словаччини – у разі блекаутів. При цьому країни мають намір розширити експортно-імпортні можливості шляхом модернізації електричного інтерконектора “Мукачево – Вельке Капушани”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *