У Росії бурхливо відреагували на вибухи в Карачеві Брянської області на складі з боєприпасами. Багатьох розлютило, що ППО не змогла захистити об’єкт, а влада та пропаганда використовували м’які формулювання, щоб не підтверджувати результативний удар ЗСУ.

МНС країни-агресора вранці 9 жовтня обтічно заявило, що в районі оголошено “НС муніципального характеру через детонацію вибухонебезпечних предметів“. Один із пропагандистських Telegram-каналів нарвався на критику читачів, опублікувавши це повідомлення.

“Уламки. Вибухонебезпечні предмети. Бавовна. Спроба вторгнення. Нова мова”, “Цей цирк з уламками тут назавжди? Чи з’їде?” “Як дістала ця оруелівська мову!” – обурилися в коментарях.

Деякі вказали, що в РФ давно говорять лише про “уламки” і поспішають похвалитися роботою протиповітряної оборони.

Це якось пов’язано з тим, що збили всі БПЛА?.. ” “Якщо уламки такі результативні, то, може, краще не збивати”, “Ох уже ці вибухонебезпечні предмети. А чого це вони раптом почали детонувати? Знову ефект лінзи чи планова утилізація знайдених часів ВВВ?” – висміяли пропаганду користувачі мережі.

“Уламки х*хляцькі, добре, що не дрон повністю впав, а то всі склади до Уралу здетонували б. Брехня – це кредо наших чиновників. Їх девіз: кради якомога більше та бреши завжди, скрізь і всім, посилаючись на секретність”, – написав один із мешканців РФ.

Окремі коментатори вимагали ударів у відповідь по Україні, у тому числі по Києву.

Коли ж ВВП прокинеться?! І почне воювати по-справжньому?! Скільки можна терпіти терор”, “Склад? Чи не час Банкову до фундаменту?” “Коли будуть адекватні відповіді? Керівництво чекає, коли знищать усі склади боєприпасів і нафтосховища”, – запитували прихильники “СВО”.

Як повідомляв OBOZ.UA, у ніч проти 9 жовтня в російському Карачеві пролунали вибухи. “Бавовна” відвідала 67-й склад БК Головного управління Міноборони Російської Федерації, там почалася вторинна детонація.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *