Корінь агресії Росії проти України – це не українське прагнення свободи. Причина – це жадоба влади кремлівського диктатора Володимира Путіна.

Про це заявила президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн у Страсбурзі (Франція) на пленарному засіданні Європарламенту. Політикиня категорично не погоджується з тим, що Україна якось винна у війні, передає “Укрінформ“.

“Увесь світ був свідком звірств цієї російської війни. Але все ще є ті, хто звинувачує у цій війні не загарбника, а тих, хто зазнав вторгнення. Не Путіна з його жагою до влади, а прагнення України до свободи. Тож я хочу їх запитати: чи звинувачували б вони угорців у радянському вторгненні 1956 року? Чи могли б вони якось звинуватити чехів і словаків у радянських репресіях 1968 року? (ці слова переривалися аплодисментами. – Ред.). Чи вони могли б звинуватити литовців у радянському наступі у 1991 році?

Ми, європейці, можемо мати різну історію та різні мови, але немає жодної європейської мови, в якій би мир був синонімом капітуляції, де суверенітет є синонімом окупації“, – наголосила фон дер Ляєн.

Люди, котрі зараз захищають Україну, борються за свободу – як і герої, що звільнили Центральну та Східну Європу від радянського правління.

Президентка ЄК заявила: існує лише один шлях до справедливого миру для України та Європи – це “продовжувати підживлювати український спротив політичною, фінансовою та військовою допомогою“. Урсула фон дер Ляєн пообіцяла нашій країні подальшу підтримку.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн 20 вересня приїжджала до Києва для обговорення з лідером Української держави Володимиром Зеленським підтримки з боку ЄС. Йдеться про забезпечення енергетичної безпеки напередодні зими.

– Президентка ЄК також зустрілася з головою ДСНС України Андрієм Даником і відвідала одну з пожежно-рятувальних частин столиці.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *