Сьогодні минають роковини наймасштабнішого ракетного обстрілу Києва та регіонів України.

Вранці 10 жовтня 2022 року російські війська масовано обстріляли українські міста. РФ запустила 83 ракети, 43 з них – українські військові збили. Також росіяни завдали авіаційних ударів із застосуванням 17 БПЛА типу “Шахед” з території Білорусі та АР Крим.

Gazeta.ua нагадує, що відбувалось два роки тому.

Тоді росіяни влучили ракетами по об’єктах критичної інфраструктури. Усього по Україні було пошкоджено 117 об’єктів, з них 35 житлових будинків.

В ДСНС повідомили, що частково було порушено електропостачання у Києві та 15 областях: Львівській, Івано-Франківській, Чернівецькій, Хмельницькій, Житомирській, Вінницькій, Київській, Кіровоградській, Миколаївській, Дніпропетровській, Запорізькій, Полтавській, Харківській, Сумській і Тернопільській.

Що сталося у Києві

10 жовтня 2022 року ворог завдав масованого удару по столиці. Ракетний обстріл Києва почався о 8.30. Міський голова Віталій Кличко повідомив про вибухи в декількох районах столиці. Йшлося про Шевченківський, Святошинський, Голосіївський та Деснянський райони.

Тоді окупанти пошкодили “міст Кличка”, дитячий майданчик в центрі, університет Шевченка, філармонію, два музеї та офіс “Samsung”, візовий відділ посольства Німеччини. Одна з ракет влучила близько Центрального залізничного вокзалу Києва. Були розбиті вікна, легкі пошкодження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ракетний удар по Києву: у місті пожежі, кількість поранених зростає

Загалом під час ракетної атаки 49 осіб постраждали та 19 загинуло.

Одна з ракет влучила поблизу пішохідно-велосипедного мосту через Володимирський узвіз. У результаті атаки скляна конструкція не лише вистояла, але й залишилася майже непошкодженою.

Ракета прилетіла на Володимирський узвіз. На місці влучання утворилася воронка.

Джерело: Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *