В Україну завтра завітає холодний атмосферний фронт.

Він зумовить 11 жовтня дощі та похолодання в західних областях країни, повідомила синоптикиня Наталка Діденко.

“До вечора п’ятниці дощі доберуться на Житомирщину, Вінниччину, Київщину і навіть до західних районів Черкащини. Проте решта території України завтра ще побуде у сухій погоді”, – написала вона.

Температура повітря у південній частині та у центральних областях очікується найвищою, +20…25℃. На сході країни буде +20…23℃. На півночі +19…21℃.

У західних областях температура повітря знизиться в тилу холодного атмосферного фронту до +12…16℃, тепліше повітря ще затримається у Чернівецькій області та Хмельниччині, до +19℃.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чи буде суворою цьогорічна зима – відповідь синоптикині

У Києві 11 жовтня протягом більшої частини доби буде сухо, проте ввечері у п’ятничні двері постукає вже холодний дощовий фронт. 12 жовтня опади посиляться. Вдень у суботу столиця вже перебуватиме у тиловому повітрі, тому 12 жовтня ще й різко похолоднішає до +11…12℃.

У неділю, 13 жовтня, атмосферний фронт пройде всю територію України і тому холодне повітря поступово охопить всі наші області.

“Така різка зміна погоди та ще й восени, коли люблять загострюватися давні каверзні недуги, може негативно вплинути на здоров’я”, – додала Діденко.

Джерело: Gazeta.ua

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *