У ніч на неділю, 13 жовтня, на півночі Ізраїлю лунали сирени через повітряні тривоги. Армія оборони Ізраїля повідомила про декілька атак зі сторони Лівану, та про збиття цілей у повітрі Ізраїля.

Зокрема, в ЦАХАЛ заявили про 40 снарядів, які летіли з Лівану на ізраїльську територію двома групами. Обидві групи були знешкодженні.

Спочатку увечері 12 жовтня, близько 22:00 Армія оборони Ізраїлю повідомила про виявлення підозрілої повітряної цілі, яка наближалася до території Ізраїлю з боку Червоного моря. Проте ця “ціль не перетинала територію Ізраїлю”. Але вже за десять хвилин у Мером Голан та у районі Верхньої Галілеї залунали сирени.

В ЦАХАЛ повідомили, що у цей час ізраїльські військові ідентифікували “приблизно 25 цілей”, які з Лівану прямували на територію Ізраїлю, безпосередньо у Мером Голан. Частина снарядів була перехоплена, решті дозволили впасти на відкриту місцевість.

Також у цей час було ідентифіковано 15 снарядів, що прямували з Лівану до Верхньої Галілеї. Їх так само було знешкоджено.

Вже у неділю, 0:20, на півночі Ізраїлю, у Місгав-Ам знов лунали сирени. У ЦАХАЛ цю повітряну тривогу поки що не прокоментували.

Окремо повідомляється, що під час атак Мером Голан та Верхньої Галілеї “не було постраждалих та руйнувань”.

Як повідомляв OBOZ.UA, міністр оборони Ізраїлю Йоав Галлант пообіцяв, що відповідь ЦАХАЛ на ракетну атаку Ірану на початку жовтня буде “смертоносною, точною і несподіваною”. Глава оборонного відомства сказав, що атака у відповідь військових Ізраїлю буде такою, що в Тегерані “нічого не встигнуть зрозуміти”.

Ще 30 вересня Ізраїль розпочав наземне вторгнення на південь Лівану. Операцію аргументували тим, що Хезболла планувала повторити торішній теракт ХАМАС.

4 жовтня стало відомо, що внаслідок ізраїльського авіаудару по підземному бункеру в передмісті Бейрута було ліквідовано нового лідера “Хезболли” Хашим Сафі ад-Дін. Він встиг покерувати організацією лише кілька днів після ліквідації свого двоюрідного брата Хасана Насралли.

До цього в ЦАХАЛ заявили про ліквідацію в Бейруті командира повітряних сил “Хезболли” Мухаммеда Хусейна Срура, а також керівника штабу матеріально-технічного забезпечення “Хезболли” Сухейла Хусейна Хусейні.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *