Міністерство оборони Німеччини ініціювало перевірку через участь своїх військових у змаганнях, на яких були присутні російські солдати. Йдеться про захід під егідою військово-спортивної асоціації CISM (Conseil International du Sport Militaire).

Змагання відбулися ще у лютому 2023 року в Бангладеші, але спільні фото німецьких та російських військових з’явилися у мережі лише зараз. Про це пише видання BILD.

У німецькому оборонному відомстві заявили, що відреагували на подію. У міністерстві запевнили, що перевіряють інформацію з літа та пообіцяли скасувати свою участь у змаганнях, якщо участь російських та білоруських військових підтвердять.

На церемонії нагородження вісім російських військових позували безпосередньо поряд із військовослужбовцями Бундесверу, зокрема головою німецької делегації підполковником Крістіаном Лютцкендорфом. Критика через спільні фотографії з окупантами виходить, зокрема, з Литви, яка з 2022 року бойкотує заходи CISM за участю Росії. Представник департаменту Гібридних загроз Міноборони Литви заявив, що беручи участь у CISM, Росія домагається міжнародного визнання на тлі санкцій. Також у Литві обурилися, що Німеччина та інші країни на третьому році війни все ще діють так, ніби агресивної війни Росії проти України не існує.

У Міністерстві оборони Німеччини розповіли, що після публікації фото негайно відреагували і обговорили ситуацію з відповідальними особами. Солдатам Бундесверу, які брали участь у CISM, пояснили, що такі фотографії є неприйнятними.

Більше того, після “неприйнятних” фотографій у лютому німецькі військові сфотографувалися із російськими солдатами на двох подальших заходах CISM. У тому числі на 79-й Генеральній асамблеї CISM у травні в Танзанії та на чемпіонаті CISM з баскетболу у червні в Сербії.

Примітно, що 2023 року 78-а Генеральна асамблея CISM проходила в Москві. Тоді у заході брали участь 170 представників із понад 50 країн світу, представники ще 25 держав приєдналися до нього по відеозв’язку. У церемонії відкриття брали участь заступник міністра оборони РФ Микола Панков та помічник російського диктатора Ігор Левітін. Керівництво CISM було представлено в особі військових із Бразилії, Нігерії та Китаю.

По відеозв’язку виступали виконувач обов’язків президента ради – полковник Дірк Шведе з Німеччини та капітан ВМС Італії Роберто Реккія. Крім того, російський диктатор Володимир Путін направив вітання учасникам та гостям Генасамблеї.

“Високо цінуємо принципову і тверду позицію Ради, яка незмінно зберігає прихильність до свого девізу “Дружба через спорт”, – йшлося у зверненні ватажка Кремля.

Нагадаємо, 59% німців виявили бажання, щоб канцлер Олаф Шольц відновив телефонні розмови кремлівським диктатором Володимиром Путіним. Лише 26% респондентів виступили проти такої ініціативи, а 15% не визначились зі своєю думкою.

Раніше повідомлялося, що майже половина жителів Німеччини вважають, що Україна має поступитися частиною своїх територій для досягнення миру. При цьому більше третини німців виступають проти будь-яких територіальних поступок.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *