Минулої доби російські окупаційні війська найактивніше наступали на Курахівському та Покровському напрямках. На цих двох ділянках фронту Сили оборони України відбили понад 60 атак ворога.

Про це повідомив Генеральний штаб у своєму оперативному зведенні станом на 08:00 14 жовтня. Загалом за добу відбулося 161 бойове зіткнення.

За уточненою інформацією стало відомо, що ворог завдав 53 авіаудари по позиціях українських військових і населених пунктах, скинувши 92 керовані авіабомби (КАБ). Крім того, російські війська здійснили понад 3700 артилерійських обстрілів, з яких 90 – із реактивних систем залпового вогню.

Авіаудари були завдані по таких населених пунктах: Соснівка, Мишутине, Глухів, Ободи, Біла Береза, Прудянка, Гоптівка, Малі Проходи, Куп’янськ-Вузловий, Новоосинове, Греківка, Горохуватка, Часів Яр, Краматорськ, Олександропіль, Родинське та Макарівка.

У відповідь українська авіація та артилерія завдали 11 ударів по місцях скупчення живої сили й техніки противника, а також знищили пункт управління та ще один важливий об’єкт ворога.

На Харківському напрямку бої відбувалися біля Стариці.

На Куп’янському напрямку було зафіксовано 19 бойових зіткнень у районах Петропавлівки, Піщаного, Вишневого, Копанок та Лозової.

На Лиманському напрямку, за уточненою інформацією, ворог здійснив 19 атак поблизу Греківки, Дружелюбівки, Новосадового, Невського, Тернів та Торського.

На Краматорському напрямку відбулося три бойових зіткнення біля Часового Яру та Ступочок.

На Торецькому напрямку окупанти чотири рази атакували в районах Торецька та Щербинівки.

На Покровському напрямку наші військові відбили 25 штурмових атак ворога в районах Сухого Яру, Лисівки, Променя та Селидового.

На Курахівському напрямку українські захисники відбили 39 атак біля Желанного Другого, Кремінної Балки, Ізмайлівки, Новоселидівки, Курахівки, Гірника, Максимільянівки, Костянтинівки та Катеринівки.

На Времівському напрямку окупанти двічі намагалися наступати поблизу Золотої Ниви.

На Оріхівському напрямку ворог тричі безуспішно пробував відтіснити наші сили біля Роботиного та Малої Токмачки.

На Придніпровському напрямку окупанти зазнали поразки, здійснивши вісім атак на українські оборонні позиції.

На Гуляйпільському напрямку обстановка залишилася без змін.

На Волинському та Поліському напрямках ознак формування ворожих наступальних угруповань не виявлено.

На кордоні з Чернігівською та Сумською областями противник зберігає присутність, обстрілюючи населені пункти мінометами та артилерією з території РФ.

Ворожа авіація також завдала 21 удар по Курській області, використавши 31 керовану авіабомбу.

Водночас українські військові активно продовжують завдавати втрат ворогу в живій силі та техніці, виснажуючи його вздовж усієї лінії фронту.

Нагадаємо, що Сили оборони України впродовж минулої доби ліквідували й поранили в бойових зіткненнях близько 1260 російських окупантів. На сьогодні загальні втрати особового складу армії РФ у війні становлять 670 190.

Раніше повідомлялося, що російські війська відновили тактичні наступальні атаки в районі межі Донецької та Запорізької областей України та домоглися просування у локальних атаках. Ці тактичні успіхи не є результатом раптового чи несподіваного прориву окупаційних сил.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *