Прем’єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо не виключив швидке завершення війни Росії проти України. Він нагадав, що його партія Smer – SD проти приєднання Києва до НАТО, бо це нібито спровокує третю світову.

Скандальний політик прокоментував ситуацію в Україні на засіданні Комітету Національної ради Словаччини в європейських справах у середу, 16 жовтня, перед від’їздом на засідання Євроради. Фіцо зазначив, що чекає на План перемоги України, який у Брюсселі презентує президент Володимир Зеленський, передає видання Teraz.

Ймовірність завершення війни в Україні в короткий термін дуже висока. Я очікую, що завтра [17 жовтня] можна буде на щось натякнути, тому що раптово знову з’явилася тема запрошення України до НАТО“, – заявив словацький прем’єр. За його словами, запрошення в Альянс не буде “безкоштовним”.

Фіцо стверджує, що бажає Україні справедливого миру й підтримує її територіальну цілісність. Проте політик сумнівається, що це можливо в нинішній ситуації. Мовляв, можна “забути про те, що росіяни покинуть” окупований Крим та інші території, такі як Донецьк чи Луганськ.

Прем’єр-міністр сказав, що підтримає будь-який мирний план, який вирішить “український конфлікт”.

При цьому він нагадав, що завжди намагався мати збалансовані відносини з Російською Федерацією.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Нещодавно Роберт Фіцо заявив, що війна в Україні є бажаною для Заходу, який “підтримує вбивство слов’ян”. Він закликав “не страждати на русофобію” і повідомив, що був би не проти відвідати Москву.

– Також Фіцо визнав, що Словаччина після закінчення війни в Україні намагатиметься відновити “нормальні відносини” з РФ. Але водночас його уряд хоче підтримувати дружні зв’язки з Києвом.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *