Учасник Паралімпійських ігор 2024 року Євген Корінець жорстко розніс помічника тренера сакнт-петербурзького “Зеніту” Анатолія Тимощука за зраду. Ветеран ЗСУ, який на війні з російськими окупантами отримав тяжке поранення, наголосив, що колишній футболіст продався режиму Володимира Путіна.

Про це Коринець заявив в інтерв’ю порталу NV.ua. За словами волейболіста паралімпійської збірної України, патріотизм Тимощука проявлявся лише в соціальних мережах та різних перфомансах, а насправді він виявився пристосуванцем, який моментально продався Росії.

“Людина, яка продавалася за гроші, не знаю, можливо, він не мав і ніякого патріотизму до цього. Дивіться, ми бачимо, наприклад, ось він був щирим українцем, одягав вишиванку на кожні свята, патріот. Але знаєте, де він був патріотом? У соціальних мережах і все… Він такий самий злодій, як і ті, що прийшли в нашу державу, тому те, що він малював колись на щоках прапори та грав у збірній, не означає, що він українець – це не той. Українець – це не той, хто носить вишиванку, а хто дотримується чинних законів та робить усе для того, щоб його країна перемогла”, – сказав Корінець.

Раніше Тимощук взяв участь в аукціоні, на якому збирали гроші для російської армії у Курській області, де ЗСУ створили свій плацдарм. Також у зрадника знайшли бізнес в Україні.

Нагадаємо, що Анатолій відмовився засуджувати Росію за напад на Україну і лише зміг видавити із себе невеликий сторіс в Instagram, у якому просто закликав до миру. Його було позбавлено всіх спортивних нагород та звань, а також викреслено з офіційних реєстрів національних збірних.

Після цього Анатолій подав позов проти України до Спортивного арбітражного суду (CAS) у Швейцарії, в якому вирішив оскаржити це рішення. Крім того, з’явилася інформація, що Тимощук намагається отримати паспорт громадянина Румунії. Тренер “Зеніту” в такий спосіб намагається обійти санкції, які на нього наклала Рада національної безпеки та оборони (РНБО).

До цього в мережі випливло, що зрадника України завербувала Федеральна служба безпеки (ФСБ), що і є причиною його мовчання щодо війни в Україні. Колишня дружина ексфутболіста Надія Навроцька звинуватила його в підтримці вторгнення Росії та причетності до вбивств українських дітей.

Як повідомляв OBOZ.UA, Анатолій Тимощук сором’язливо відмовився коментувати факт позбавлення його всіх нагород та виключення зі списку гравців національної команди.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *