У Пхеньяні стверджують, що близько 1,4 мільйона молодих людей подали заявки на вступ до армії або повернення до неї. Це сталося на фоні зростання напруженості між КНДР і Південною Кореєю.

Офіційне інформаційне агентство KCNA запевнило, що північнокорейські громадяни сповнені рішучості боротися у “священній війні за знищення ворога зброєю революції”. Reuters передає, що заявки на приєднання до збройних сил подали, зокрема, студенти та керівники молодіжної ліги.

Якщо почнеться війна, Південна Корея буде стерта з карти світу. Оскільки вона хоче війни, ми готові покласти край її існуванню“, – заявили пропагандисти KCNA.

Полум’яна риторика прозвучала після того, як минулого тижня Північна Корея звинуватила Сеул у відправленні безпілотників до Пхеньяну, які розкидали “величезну кількість” інформаційних листівок.

Після цього у КНДР підірвали міжкорейські дороги й залізничні лінії на своєму боці кордону. Артилерійські підрозділи перевели у стан бойової готовності.

Раніше Пхеньян уже робив подібні заяви про те, що молоді люди поспішають записатися до армії, у період загострення напруженості.

Наприклад, у минулому році держЗМІ Північної Кореї повідомили про 800 000 громадян, які добровільно захотіли взяти до рук зброю, щоб боротися проти Сполучених Штатів.

За даними Міжнародного інституту стратегічних досліджень, у КНРД є 1,28 мільйона чинних солдатів і велика кількість резервістів.

Як повідомляв OBOZ.UA, тема відправлення північнокорейських солдатів до Росії нещодавно була підігріта внесенням у Держдуму диктатором Володимиром Путіним законопроєкту про ратифікацію договору “про всеосяжне стратегічне партнерство” РФ і КНДР.

Як це загрожує Україні – читайте в матеріалі спільного проєкту нашого видання та групи “Інформаційний спротив”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *