Національні збори КНДР внесли поправки до конституції та офіційно визнали Південну Корею “ворожою державою”. Також диктаторський режим відмовився від об’єднання як від національної мети.

Варто зазначити, що напередодні цих змін Північна Корея підірвала дороги та залізничне сполучення на демаркаційній лінії. Про це повідомляє Reuters.

Пропагандисти КНДР заявили, що військові підірвали ділянки автомобільних та залізничних колій, які ведуть до Південної Кореї, оскільки це є “законною дією проти ворожої держави”, як визначено конституцією. У Пхеньяні похвалилися, що ділянки автомобільної дороги та залізниці на північній стороні кордону тепер повністю заблоковані в межах “повного поетапного відділення своєї території” від півдня.

Представники міністерства оборони КНДР заявили, що країна зробить подальші кроки для “постійного зміцнення закритого південного кордону”. Варто зазначити, що диктатор Кім Чен Ин ще на початку 2024 року закликав внести поправку до конституції, щоб виключити об’єднання з-поміж цілей у відносинах з Південною Кореєю. Тоді він звинуватив Сеул у змові зі Сполученими Штатами з метою домогтися падіння комуністичного режиму та чіткого визначення своєї території.

За інформацією AP News, Північна Корея має намір посилити ворожість до Південної Кореї, що збільшує ризик можливих зіткнень у напружених прикордонних районах. При цьому аналітики сумніваються, що КНДР почне повномасштабні атаки перед переважаючими силами США і Південної Кореї.

Міністерство з питань об’єднання Південної Кореї засудило конституційну згадку Південної Кореї як ворожої держави, назвавши це “актом, спрямованим проти об’єднання та антинаціональним”. Також у відомстві зазначили, що уряд Південної Кореї жорстко реагуватиме на будь-які провокації з боку КНДР і рішуче добиватиметься мирного об’єднання Кореї на основі принципів свободи та демократії.

На тлі змін до конституції пропагандисти КНДР заявили, що “мільйони молодих людей вийшли на загальнонаціональну боротьбу за знищення південнокорейських негідників”. Північнокорейські пропагандисти стверджують, що “величезний ентузіазм щодо вступу до армії проявляється у всіх куточках країни”.

“Прагнення молодих людей вступити в армію – це вибух ненависті і мстивого духу молодого покоління, яке сповнене рішучості будь-якою ціною покарати мерзотників, які вчинили поганий злочин, розпалити війну і покласти край жахливим злим відносинам. Молодь і студенти по всій країні підписували петиції про вступ в армію, обіцяючи до останнього вистежити огидних маніяків та злочинців”, – видали пропагандисти КНДР.

Нагадаємо, Пхеньян 13 жовтня перевів свій об’єднаний артилерійський підрозділ, розташований поблизу кордону з Південною Кореєю, у режим повної вогневої готовності. У Північній Кореї стверджують, що такі заходи пов’язані із можливістю проникнення південнокорейських безпілотників.

Як повідомляв OBOZ.UA, диктатор Північної Кореї Кім Чен Ин заявив, що його країна прискорить свій шлях до того, щоб стати військовою супердержавою з ядерною зброєю. Він також пригрозив ворогам можливістю його застосування.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *