Україна не проти почати говорити з представниками Російської Федерації. Але для початку потрібно підсилити позицію України, щоб розмова відбулась “на рівних”.

Про це заявив президент Володимир Зеленський в ефірі телемарафону. Він звернувся із закликом до партнерів.

“Якщо у нас є відповідна зброя, навіть, якщо є від усіх позитивна підтримка плану перемоги – це вже крок вперед. Ти вже знаходишся в іншій ситуації”, – пояснив президент.

Глава держави зазначив, що Україна не проти почати переговори з Росією, однак за однієї умови – вона має мати сильну позицію на цих перемовинах. Він вчергове закликав партнерів дати Україні необхідну зброю.

“Вже коли ти розмовляєш на тому чи іншому майданчику з росіянами, бо партнери їх бачать всюди, ми не проти. Ми їм кажемо: Ви хочете, щоб ми з росіянами говорили? То посильте нас. Щоб ми сиділи за столом рівноправно, а не щоб стілець десь там в стороні стояв”, – наголосив Зеленський.

Президент також в цьому контексті сказав, що він не бачить серйозних ризиків щодо запрошення України до НАТО.

За його словами, запрошення України до НАТО не підпишуть хіба лишень ті країни, які хочуть залишити місце діалогу з Росією.

“Не підпишуть ті, хто хоче залишити простір в діалозі з Росією. Я так думаю”, – сказав Зеленський.

Також глава держави прокоментував “мирні ініціативи” від інших країн. Він заявив, що якщо вони об’єднають світ навколо одного плану перемоги, то він їх підтримує.

“Непогана можливість в листопаді є – засідання G20. Там є всі ці країни. Ми колись запропонували нашу формулу в Індонезії на засіданні “Двадцятки”. У листопаді буде “Двадцятка” в Бразилії. Можемо взяти їхні пропозиції”, – сказав президент.

Як повідомляв OBOZ.UA, президент України Володимир Зеленський дав інтерв’ю в ефірі національного телемарафону. Під час розмови з журналістами він зробив низку важливих заяв, зокрема щодо Плану перемоги, операції Сил оборони в Курській області та планів щодо збільшення обсягів американської військової допомоги.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *