В Україні змінили генерального директора “Укроборонпрому”, ним став Олег Гуляк. Його головні завдання – збільшення виробництва та завершення реформи оборонно-промислового комплексу.

Про це повідомив “Укроборонпром”. Це рішення стало результатом тривалого процесу добору кандидатів, який здійснювався за участі міжнародної компанії Odgers Berndtson, відомої своїм досвідом у підборі керівників вищого рівня.

Призначенню Гуляка передувала серйозна оцінка понад 20 кандидатів. До фінального етапу відбору увійшли три претенденти, з якими наглядова рада провела співбесіди. До цього процесу також були залучені представники посольств США, Великої Британії та Німеччини, що підкреслює важливість ролі керівника у зміцненні оборонного сектору України.

Міністр з питань стратегічних галузей промисловості Герман Сметанін наголосив, що перед Гуляком стоять важливі завдання: збільшення виробництва оборонної продукції, завершення реформи державного сектору оборонно-промислового комплексу (ОПК) та створення антикорупційної інфраструктури.

Що відомо про Олега Гуляка

Генерал-майор Гуляк Олег Вікторович народився 8 січня 1972 року на Миколаївщині. У Збройних силах України – з 1993 року. Розпочинав свою військову кар’єру на посаді заступника командира розвідувальної роти аеромобільної дивізії.

Гуляк був командиром 72 окремого механізованого батальйону 7 окремої механізованої бригади українського миротворчого контингенту в Іраку, начальником 16 окремої механізованої бригади, командиром 95 окремої аеромобільної бригади, начальником Одеської військової академії та заступником командувача Сил антитерористичної операції.

З 2021 по 2024 рік він обіймав посаду командувача Сил логістики Збройних сил України.

Нагороджений медаллю “За військову службу Україні” та медаллю “За сумлінну службу” І та ІІ ступеня, відзнакою “Знак пошани”.

Як повідомляв OBOZ.UA раніше, “Укроборонпром” вперше увійшов до переліку 50 найкращих всесвітніх оборонних компаній за версією Defense News. Концерн посів 49-те місце, піднявшись на 16 позицій за рік і обігнавши багатьох конкурентів.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *