Кандидат у президенти США від республіканців та 45-й глава цієї держави Дональд Трамп заявив, що за часів свого президентства погрожував російському диктатору Володимиру Путіну ударом по Москві, якщо той надумає атакувати Україну. У відповідь Путін нібито присягався “ні за що” не робити цього.

Про свою розмову з главою Кремля Трамп розповів в інтерв’ю американській газеті The Wall Street Journal, яке було опубліковано 18 жовтня. Зокрема, американський політик укотре заявив, що мав чудові стосунки з Путіним.

За словами Трампа, він “дуже добре” знав кремлівського диктатора.

“Я сказав Путіну: “Володимире, у нас прекрасні стосунки”. Я добре з ним ладнав. Він зовсім інша людина, скажу вам, зовсім інакша, ніж будь-хто інший… Я його дуже добре знав”, – сказав він в інтерв’ю.

Також, як розповів Трамп, він обіцяв Путіну удар по Москві, якщо той вирішить піти повномасштабною війною на Україну.

При цьому американський лідер пояснив росіянину, що він просто не має іншого вибору.

“Я сказав: “Володимире, якщо ти підеш на Україну, я вдарю по тобі так сильно, що ти навіть не уявляєш. Я вдарю по тобі прямо посеред чортової Москви”. Я сказав: “Ми друзі. Я не хочу цього робити, але в мене немає вибору”. Він сказав: “Ні за що”. Я сказав: “Ні за що”. Я сказав: “По тобі дуже сильно вдарять, і я знесу ці чортові куполи прямо з твоєї голови”, – розповів Трамп.

Він додав, що Путін “живе під куполами”.

Як повідомляв OBOZ.UA, раніше американська газета The New York Times написала, що під час зустрічі з Путіним 2017 року Трамп не зміг дати рішучої відсічі в питанні щодо України. Він прибув на зустріч, маючи “яструбині позиції”, підготовані його радниками, але не зміг відповісти на аргументи очільника країни-агресора. Той зі свого боку погрожував, що допомога Сполучених Штатів Києву “буде помилкою”.

Нагадаємо також, 27 вересня Трамп під час зустрічі із президентом України Володимиром Зеленським у Нью-Йорку вкотре пообіцяв швидко закінчити війну, якщо переможе на виборах, і заявив, що ще до своєї інавгурації знайде “гарне” рішення для Москви та Києва.

Він також заявив, що Путін “ніколи не пішов би на Україну” повномасштабною війною, якби він був президентом Сполучених Штатів, а не Джо Байден. Трамп також хвалився, що за його президентства голова Кремля “нічого не захопив”.

Президент Володимир Зеленський днями заявив, що результати виборів президента США є вирішальними для майбутнього України та її членства в НАТО. Якщо кандидатка від демократів, віцепрезидентка Камала Гарріс пообіцяла обміркувати питання вступу до НАТО, то Трамп виступав з різкою критикою військової допомоги Києву.

Раніше держсекретар США часів Трампа Борис Пінкус заявляв, що Трамп нібито насправді планує в разі перемоги на виборах запропонувати Путіну забратися з усіх окупованих територій України, або ж інакше він надасть Києву все необхідне суперсучасне озброєння.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *