Російський завод “Кремній Ел” у Брянську заявив про зупинку роботи після атаки дронів. Він виробляє деталі для систем ППО “Панцир” та ракетних комплексів “Іскандер”.

Як розповіли представники заводу, під час атаки там постраждали виробничі та адміністративні корпуси. Це призвело до перебоїв з енергопостачанням, пошкодження об’єктів енергетичної інфраструктури та розриву технологічних виробничих ланцюжків.

Як заявив гендиректор “Групи Кремній Ел” Олег Данцев, наразі “основним завданням є якомога швидше відновлення виробництва електронної техніки”. Зараз, за його словами, проводиться експертиза з метою оцінки можливості відновлення пошкоджених об’єктів.

“Однак не все залежить від нас – є труднощі із купівлею запасних частин для відновлення технологічного обладнання та енергетичної інфраструктури”, – сказав він.

Чим важливий завод

“Кремній Ел” – одне з найбільших російських підприємств з виробництва мікроелектроніки. Воно займається виготовленням компонентів для військової техніки, включаючи новітні радіолокаційні системи для ППО, літаків і кораблів. Завод розташований більш ніж за 100 км від кордону.

Було декілька атак

Нагадаємо, що “Кремній Ел” дрони атакували не один раз. Зокрема, у серпні минулого року на заводі “Кремній Ел” спалахнула масштабна пожежа після атаки безпілотників. Також його було атаковано 7 вересня 2023 року та в червні 2024 року.

Остання атака на завод була зафіксована у ніч на 19 жовтня. Детально про це читайте у матеріалі РБК-Україна.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *