Сполучені Штати вивчають повідомлення про можливе перекидання північнокорейських військових до Росії з метою їхнього потенційного залучення у війну проти України. США ведуть консультації з союзниками та партнерами з цього приводу.

Про це розповів радник Білого дому Джон Кірбі у понеділок, 21 жовтня, під час онлайн-брифінгу. Його цитує “Голос Америки”.

За словами Кірбі, підтвердження участі північнокорейських військових на боці Росії у війні проти України може означати небезпечний розвиток подій.

“Ми безумовно продовжуємо вивчати ці звіти, ми також говоримо з нашими союзниками та партнерами про те, що вони говорять з цього приводу. Якщо це правда, що солдати КНДР їдуть туди, щоб приєднатись до війни проти України, це, безперечно, означатиме небезпечний і дуже тривожний розвиток подій”, – сказав представник адміністрації США.

Він зазначив, що протягом найближчих днів Сполучені Штати оприлюднять інформацію про це.

Кірбі також наголосив, якщо інформація підтвердиться, це вказуватиме на те, в якому відчаї знаходиться російський диктатор Путін, а також наскільки зростає рівень ізоляції навколо його режиму, що він змушений звертатися по допомогу в КНДР.

“Що це говорить про ізоляцію Росії? Я думаю, що все це доводить, що Путін стає все більш відчайдушним і все більш ізольованим на світовій арені”, – сказав Кірбі.

Радник Байдена зауважив, що росіяни останнім часом втрачають на полі бою понад 1,2 тисячі військових щодня вбитими й пораненими. І це, за його словами, є історичною кількістю.

“І все це заради того, щоб реалізувати спотворену та перекручену ідею, що заперечує право України існувати як суверенна держава”, – наголосив представник Білого дому.

Нагадаємо, про те, чим загрожує Україні перша хвиля північнокорейських військових і як це може вплинути на поле бою, читайте у матеріалі спільного проєкту OBOZ.UA та групи “Інформаційний спротив”.

Як повідомляв OBOZ.UA:

21 жовтня в мережі з’явилася інформація про те, що ворог нібито вивісив прапор КНДР біля нещодавно окупованого українського селища Цукурине на Покровському напрямку. Керівник ЦПД Андрій Коваленко заявив, що історія про цей прапор є виключно елементом інформаційних операцій.

Минулого тижня розвідка Південної Кореї встановила, що з КНДР у Росію прибули 12 тисяч військових. Серед них – і підрозділи сил спеціальних операцій.

Раніше голова МО Південної Кореї Кім Ен Хен підтвердив, що КНДР може направити військовослужбовців своїх регулярних збройних сил в Україну для підтримки держави-агресора РФ.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *