У Судані збили російський важкий військово-транспортний Іл-76. Літак віз зброю сепаратистам з ОАЕ. На борту перебували громадяни РФ.

Про збиття повідомили російські ЗМІ. А в мережі оприлюднили відео з місця авіатрощі.

На місці падіння збитого літака знайшли документи громадян Росії. Серед них – посвідчення Віктора Гранова, головного інженера компанії Airline Transport Incorparation FZC, яка базується в Об’єднаних Арабських Еміратах і пов’язана з Киргизстаном. Також виявили російський паспорт пілота.

Як стверджують ЗМІ, всі члени екіпажу загинули. Про тих, хто вижив, не повідомляли.

Точна кількість загиблих наразі невідома, але зазвичай екіпаж Іл-76 складається з 5 осіб.

Як повідомили ЗМІ РФ, вантажний літак із росіянами на борту збили на заході Судану. Наразі посольство окупантів з’ясовує обставини інциденту. У відомстві скаржаться, що ситуація ускладнюється тим, що зона аварії перебуває в охопленому боями Дарфурі.

Відповідальність на себе за збиття Іл-76 взяли бунтівники з раніше проурядової воєнізованої організації Сил швидкого реагування. Російські пабліки опублікували відповідне відео.

Портал Sudan War Monitor, який відстежує військову ситуацію в країні, уточнив, що літак було збито у районі Малха, Північний Дарфур, інцидент стався приблизно о 03:00 (за Києвом). Повітряне військове судно перевозило постачання для сепаратистів RSF. За однією з версій, на борту була зброя.

Видання пише, що сепаратисти помилково збили вантажний літак з ОАЕ. Бойовики заявили, що знищили літак “Антонов”, який суданські військові використовували як бомбардувальник. Однак, судячи з уламків, насправді було збито російський Іл-76.

За словами відомого командира сепаратистів Алі Різкалла “Саванна”, для збиття вони використали “керовані ракети”.

“Радісні сепаратисти, які знімали уламки, не зрозуміли, що вони збили вантажний літак, який використовувався для їхнього власного постачання та логістики”,– зазначив Sudan War Monitor.

Як повідомляв OBOZ.UA, Росія шукає нових партнерів для співпраці в оборонній сфері, які б могли надати компоненти чи зброю для ведення війни. У межах цих зусиль Кремль міг підписати угоду зі збройними силами Судану, яка передбачала б обмін озброєння на російський логістичний центр у Порт-Судані в Червоному морі.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *