Українські АЗС суттєво знизили ціни на бензин А-95. У понеділок, 21 жовтня, вони виставили їх на середньому рівні 56,04 грн/л, що одразу на 54 коп. дешевше, ніж було у п’ятницю, 18 жовтня. У експертному середовищі це пов’язують з низьким попитом. І прогнозують, що біля цього рівня ціни перебуватимуть протягом усього тижня (закінчується 27 жовтня).

Про це йдеться у матеріалі delo.ua. Зазначається: за словами аналітика Олександра Сіренка, великі мережі можуть знижувати ціни хоч щодня – через високу маржу.

“Раптове зниження вартості палива зумовлене тим, що продаж населенню зараз дуже поганий. Висока маржа дозволяє великим гравцям робити таке хоч щодня”, – сказав він.

Зі свого боку, засновник групи компаній “Прайм” Дмитро Льоушкін вважає, що економічних передумов для такого різкого зниження ціни на стелах немає. А посилення маркетингового протистояння обумовлено суттєвим зниженням реалізації пального.

Зокрема, зазначив він, раніше операторам АЗС проводити такі акції заважало зростання ціни на нафту. Однак після того, як вона подешевшала, можливість маркетингової боротьби з’явилася.

“Ми чекаємо на кроки з боку дрібних мереж АЗС. Яким потрібно зберегти свою конкурентну перевагу, щоб залишитися на ринку”, – висловив думку він.

Загалом, резюмував Льоушкін, протягом більшої частини поточного тижня ціни на стелах АЗС залишаться незмінними. Проте маркетингове протистояння між мережами продовжиться, а тому “водіям, які стежитимуть за акційними пропозиціями мереж, вдасться вигідно заправитися”.

Скільки коштує бензин на АЗС

Водночас, за даними Консалтингової групи “А-95”, 21 жовтня українські АЗС продають бензин А-95 у середньому за 56,04 грн/л. Що одразу на 54 коп. дешевше, ніж було у п’ятницю, 18 жовтня.

Загалом же великі мережі заправок продають бензин по 52,99-60,99 грн/л. Найвищі ціни встановили на заправках SOCAR – 60,99 грн/л. А також Shell – 59,34 грн./л.

Найдешевше бензин, за даними аналітиків, продають у мережі Маркет, 52,99 грн/л. А також Фактор – 53 грн/л.

Як повідомляв OBOZ.UA, водночас найбільше нелегальних АЗС в Україні зафіксовано у Львівській області – у вересні їх налічувалося 98. Ба більше, це майже чверть від усіх нелегальних заправок у країні, на яких, зокрема, водіям продають підробне пальне – 23%.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *