Російські окупаційні війська у ніч на вівторок, 22 жовтня, масовано атакували дронами-камікадзе Сумську область. Над регіоном збили 25 цілей, водночас один із ворожих безпілотників влучив у житловий будинок у Сумах, вбивши трьох мешканців, зокрема підлітка.

Голова сім’ї отримав поранення, будинок повністю знищила пожежа від влучання БПЛА. Про наслідки воєнного злочину РФ розповіли у Сумській міській раді, показавши фото руйнувань.

Першим про влучання повідомив виконувач обов’язків мера Сум Артем Кобзар. Він зазначив, що на місце виїхали рятувальники ДСНС. У Сумській ОВА уточнили, що внаслідок атаки, попередньо, “Шахеда”, є загиблі цивільні.

За даними слідства, влучання було о 00:02 вівторка. Дрон поцілив у приватний будинок: 50-річний чоловік отримав поранення, його 50-річна дружина, 14-річна донька та 62-річна сестра загинули.

Сусід родини у коментарі ЗМІ розповів, що господаря встигли знайти та винести з ураженого дому місцеві, а його жінка та донька опинилися під завалами. 62-річна сестра постраждалого проживала окремо у флігелі – вона мала психічний розлад і під час атаки, ймовірно, не змогла врятуватися.

Їхній дім і господарські споруди на подвір’ї охопила пожежа, яку рятувальники згодом загасили. Пошкодження також отримали сусідні будинки.

В ОВА зазначили, через атаку в районі вулиці Василівської у Сумах пошкоджено шість будинків, один зруйновано. Також ворог атакував дронами об’єкти критичної інфраструктури облцентру.

Водночас уночі в небі над Сумщиною зенітники збили 25 ворожих дронів.

За процесуального керівництва Сумської обласної прокуратури проводиться досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднані з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України). Прокурори у взаємодії з іншими правоохоронцями документують наслідки обстрілу. Досудове розслідування здійснюється слідчими СБУ в регіоні.

Нагадаємо, що зранку 21 жовтня росіяни масовано атакували Суми “Шахедами”. За попередніми даними, ворог спрямував на місто понад 10 БПЛА. Зафіксовано сім влучань, пошкоджено три десятки будинків, автомобілі, гаражі, а також будівлю дитячого садочка.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– у ніч на 21 жовтня країна-агресор застосувала проти України 116 дронів і три ракети, серед яких балістична. Захисники неба збили 59 ворожих БПЛА та ще майже пів сотні подавили засобами радіоелектронної боротьби.

– Протиповітряна оборона України знищила близько десяти ударних безпілотників, якими Росія атакувала Київ. Сталося падіння уламків у кількох районах міста, постраждала одна людина.

– Вранці 21 жовтня росіяни вдруге за добу завдали ракетного удару по Кривому Рогу. Пошкоджено Палац культури, постраждало п’ятеро людей.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *