Операція Збройних сил України на території Курської області триває. Українські морські піхотинці разом із силами територіальної оборони та 47-ю механізованою бригадою успішно вибивають окупантів із селищ Зелений Шлях та Новоіванівка.

Відповідне відео оприлюднила пресслужба Командування морської піхоти ВМС ЗС України. 36-та окрема бригада морської піхоти (36 ОБрМП) під керівництвом своїх командирів розпочала наступ на позиції ворога, просунувшись на два кілометри вздовж важливої траси “Рильськ – Коренево – Суджа”, пише Мілітарний.

Під час цього просування українські військові зіткнулися з опором окупантів, проте змогли прорвати їхні позиції в лісосмугах і дістатися до селища Зелений Шлях.

Артилерійська підтримка та дії розвідувальних безпілотників стали ключовими елементами успіху морпіхів. Вони використовували касетні боєприпаси, що дозволило завдати значних втрат противнику.

Наближаючись до Зеленного Шляху, морпіхи відбили механізовану контратаку, яка включала кілька броньованих машин. Завдяки злагодженій роботі танків та ударних дронів українські сили змогли зупинити наступ ворога та закріпитися на зайнятих позиціях.

Наразі ще не відомо, чи вдалося українським підрозділам утримати контроль над Зеленим Шляхом. Однак, якщо вони досягнуть успіху в цьому селищі, це створить можливості для повного вибиття окупантів із сусідньої Новоіванівки.

Нагадаємо, підрозділи Збройних сил України нещодавно просунулися на північ від Суджі у Курській області Росії. А російські пропагандисти спростували свої попередні твердження про успіхи їхньої армії.

Як повідомляв OBOZ.UA, головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський відвідав військові підрозділи, що діють на Сумщині та в Курській області РФ. Він заявив, що на цих напрямках ситуація залишається під контролем українських сил, попри спроби ворога перехопити ініціативу.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *