Влада Польщі виявила бажання ознайомитися з секретними додатками до Плану перемоги, який представив президент України Володимир Зеленський. Там вважають, що країна заслуговує на це як один із союзників Києва.

Таку заяву озвучив заступник міністра закордонних справ Польщі Владислав Бартошевський. Про це 21 жовтня повідомило польське видання РАР.

Зауважимо, що під час публічної презентації Плану перемоги Зеленський озвучив п’ять його пунктів, додавши, що три з них мають таємні додатки, доступ до яких буде у партнерів, від яких залежить їхнє виконання.

Бартошевський каже, що Польща не входить до цього списку, хоча “заслуговує на це”.

“Ми надали Україні військову допомогу в найважливіший спосіб, тому що коли Німеччина говорила про те, щоб відправити їм каски, ми відправили їм 320 танків. Тому наш внесок, очевидно, був значним, особливо на початку, коли він був найбільш необхідним”, – висловився урядовець.

Саме тому, за його словами, “з усією впевненістю” поляки повинні мати доступ до цих документів.

“Звісно ж, МЗС Польщі буде говорити на цю тему з українською стороною, тому що ми перебуваємо в постійному контакті”, – сказав він, додавши, що “не бачить можливості відновлення України без участі Польщі”.

Як повідомляв OBOZ.UA, днями міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш відзначився різкою позицією щодо вступу України в ЄС. Він заявив, що це не є питанням виживання країни, тому Варшаві варто “виставити Києву деякі умови, пов’язані з Волинською трагедією”.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *