Російські окупанти не залишили жодного корабля у Графській бухті (інша назва – Нафтова гавань) у захопленому Севастополі (АР Крим). Більшість судів ворог перекинув у  Новоросійськ (РФ).

Про це 22 жовтня заявив Telegram-канал “Крымский ветер” та опублікував фотодоказ. Світлину зробив фоловер. “Наші очі все бачать”, – зауважили автори проєкту.

За їхніми даними, у Нафтовій гавані військових кораблів країни-агресора не було, а доки судноремонтного підприємства пустували.

“Зазвичай у Нафтовій гавані вдень відстоюється хоча б один корабель із решти тих, що залишились у Севастополі. Пізно ввечері, під покровом темряви, російські військові переставляють кораблі, щоб уберегти їх від ударів ЗСУ.

У доках 13 СРЗ Чорноморського флоту РФ на ремонті немає кораблів. Ремонтувати нічого, більшість кораблів перекинуто до Новоросійська“, – написав “Крымский ветер”

Графська бухта (Нафтова гавань) розташована на північному березі Севастопольської бухти, поблизу міста Інкерман, і відгороджена від решти акваторії молом.

Як повідомляв OBOZ.UA:

– Українські партизани зазначили, що загарбники почали активно зміцнювати західне узбережжя окупованого Криму. Узбережжя Севастополя й підходи до нього перекривають блокпостами, перекопують окопами, огороджують колючим дротом.

– У Росії визнали, що бояться ударів України по півострову. Поява на озброєнні українських Сил оборони нових систем озброєнь, зокрема морських дронів, а також їх успішне застосування змусило РФ рятувати залишки свого Чорноморського флоту.

– У вересні в мережі з’явилися супутникові фото, які показують, що росіяни сховали свій флот у Новоросійську серед цивільних судів.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *