На Львівщині 34-річний чоловік, який був визнаний придатним для військової служби за станом здоров’я, відмовився від отримання бойової повістки. Суд визнав його винним в ухиленні від призову під час мобілізації за ст. 336 КК України.

Про це повідомляє Львівська обласна прокуратура. Чоловіку призначили 3 роки позбавлення волі.

Прокурори довели в суді, що обвинувачений був придатним для служби, що підтверджено висновком військово-лікарської комісії.

Однак, він відмовився отримати повістку на призов до Збройних сил України і проходити військову службу. Таким чином, чоловік порушив вимоги законодавства та ухилився від мобілізаційного призову.

Вирок набуде чинності після завершення терміну апеляційного оскарження.

Нагадаємо, жителя Запоріжжя, котрий відмовився захищати Україну в межах мобілізації, засудили на три роки позбавлення волі. Військовозобов’язаний отримував повістки, але не йшов служити, вважаючи, що його релігійні погляди є підставою для відстрочки.

Як повідомляв OBOZ.UA, у Сарненському районі Рівненської області судили місцевого жителя, який проігнорував повістку про виклик у ТЦК для відправлення в бойову частину. Він визнав свою провину й відбувся штрафом.

Раніше повідомлялося, що у Кривому Розі чоловіка засудили до випробувального терміну за дворазову відмову від повістки та ухилення від мобілізації. На суді він визнав свою провину та розкаявся.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *