У турецькій провінції Анкара сьогодні, 23 жовтня, стався теракт на об’єкті аерокосмічної компанії Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ). Внаслідок цього є жертви та поранені.

За інформацією видання, біля воріт оборонного підприємства прогримів вибух, після чого там пролунали постріли. Згідно з непідтвердженою інформацією, перестрілка сталася між нападниками та охороною.

TUSAŞ’a saldıran teröristlerin görüntüleri yayınlandı. Görüntülerde uzun namlulu biri kadın en az 3 terörist gözüküyor. pic.twitter.com/Rj2cDNGmE6 – Murat AĞIREL (@muratagirel) Жовтень 23, 2024

На місце події направили велику кількість поліцейських, пожежників та медичні бригади. Персонал підприємства відправили до укриттів.

Журналісти вже опублікували фото, як стверджується, одного з терористів. Він тримає в руках вогнепальну зброю. Ймовірно, нападника вже ліквідували.

“На об’єкті компанії Türk Uçak Sanayii Anonim Ortaklığı (TUSAŞ) в Кахраманказані (муніципалітет – ред.) в Анкарі було скоєно терористичний напад. На жаль, у нас є жертви та поранені після нападу”, – розповів міністр внутрішніх справ Туреччини Алі Ерлікая.

Головна прокуратура Анкари вже розпочала розслідування за фактом теракту.

TUSAŞ

Варто зауважити, що TUSAŞ – це турецька аерокосмічна компанія, яка займається виробництвом авіації і не тільки.

Зокрема, компанія займається модернізацією F-16, а також виробляє сучасні безпілотники та винищувачі.

До речі, у квітні минулого року у турецькому місті Чорум біля мечеті сталася стрілянина. Поранення отримали шість осіб.

Термінові та важливі повідомлення про війну Росії проти України читайте на каналі РБК-Україна в Telegram.

Джерело: РБК Україна

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *