Влада Туреччини створила митні перешкоди, які не дадуть Росії імпортувати з цієї країни американські військові технології. Це сталося після того, як Білий дім попередив Анкару про можливі наслідки такої торгівлі.

Як пише Financial Times, зміни до митної системи Туреччини було внесено протягом останніх тижнів, але офіційно про це не повідомлялося. Це заблокувало експорт понад чотирьох десятків категорій товарів американського походження, які можуть використовуватися кремлівським режимом для озброєнь, призначених для війни з Україною.

Йдеться про військові товари, які раніше можна було відправляти до Росії, включно з цивільними компонентами – мікросхемами та системами дистанційного управління. Раніше Європейський Союз заблокував постачання в Росію аналогічних товарів, вироблених у ЄС, – вони залишаються під забороною досі.

Обмеження, запроваджені турецькою владою, можуть мати “політичну чутливість”, тому офіційно про них не повідомлялося. Тим не менш, це може бути сигналом віддалення Анкари від Москви – раніше Туреччина активно використовувалася РФ для закупівлі підсанкційних товарів в обхід обмежень.

Список заборонених товарів складається з 50 “високопріоритетних” товарів, які США, Велика Британія, ЄС та Японія вважають критично важливими для імпорту Росії у її оборонну промисловість. До списку входять електронні компоненти, які регулярно виявляються в ракетах і безпілотниках, такі як процесори та карти пам’яті, а також верстати й інше обладнання, що використовується для виробництва зброї.

Також OBOZ.UA писав, що у росіян відновилися проблеми із транзакціями в Туреччині. Місцеві банки почали масово відмовляти російським компаніям у проведенні платежів.

Джерело: OBOZ.UA

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *